Bemutatkozás

Gitároktatás Budapesten!

Tanulj gitározni Zeneakadémiát végzett gitártanártól!

Több mint 20 éve tanítok Budapesten, Zuglóban.

Gitártanfolyam egyénre szabva kezdőktől a haladókig zeneelmélettel egybekötött gitárórákon.

A gitároktatás egy picit több, mintha olyantól tanulok, aki több akkordot ismer nálam!

A zeneoktatás folyamán a legtöbben a dalok gitárkíséretének ritmuspengetésével küzdenek, mivel még a legismertebb gitáriskola jellegű kották sem foglalkoznak ezzel a problémával. Nagyon fontos, hogy a gitároktatás elején kerüljön valaki jó szakember kezébe és a megfelelő szakmai háttér alkalmazásával kezdődjön el a folyamat jó hangulatú gitárórákon, mert akkor el lehet kerülni a rossz kéztartásból fakadó problémás helyzeteket. A zeneelmélet pedig nem felesleges dolgok gyűjteménye, hanem útmutató, hogy miként használjuk a ritmusokat, hangsorokat úgy, ahogy nekünk is tetszik és hallgatható is legyen. Mindenki kiválasztja a számára legjobban megfelelő oktatási formát. Van akinek a privát gitáróra a legmegfelelőbb, van akinek a csoportos gitáróra ad húzóerőt.

Privát gitáróra

Ma már tudjuk, hogy sokféleképpen lehet gitározni. Egész más gitártechnikát kell alkalmazni a szólógitáron való játékhoz, mintha valaki a klasszikusra épülő fingerstile stílust szeretné művelni. A gitároktatás legfontosabb célja, hogy zenéléssé álljon össze a zeneelmélet és a skálák sok gyakorlása. A zenéléshez alapjában véve csak bátorság kell, de nagyon kevés azoknak a száma, akik autodidakta módon jutnak el a zeneértő hangszerkezelő állapotba. A megfelelő elméleti háttér biztosítja, hogy a hangszereden eligazodj segítség nélkül is! A gitár tanulás leghatékonyabb módja a privát gitáróra, hiszen akkor lehet a leginkább az egyénre szabni a feladatokat, ha egyedül van.

A klasszikus gitározás lehet a kiindulópontja a tanulás kezdetének, de nem feltétlenül szükséges, hogy így legyen. Ha valaki mindenképpen szólógitáros akar lenni, annak azt kell gyakorolnia. A klasszikus tudás egy jó alapot feltételez. Ehhez egy rövid példa az általam harmónizált népdal feldolgozás az alábbiakban.

A következő linken hallgathat bele egy saját akkordokkal hangszerelt népdalba: Kis kece lányom

Gitáróra zenei alapjai egyéni játékos módszerrel:

zeneelmélet: ritmusok, skálák, akkordok

– hangszerismeret, fogólap tematikája, elmélete

– gitártechnika: kötések, tremolók, üveghangok

– különböző zenei stílusokon keresztül a gitárjáték elsajátítása

– duó játék, szóló játszása illetve improvizálás,

– kísérés váltott, vagy sétáló basszussal.

Gitáróra Budapesten egyéni és kiscsoportos formában.

Tandíj táblázat letölthető: Budapest gitártanfolyam